Μάρα Ζαχαρέα σε Αλέξη Τσίπρα: «Θα έχετε ακούσει κι εσείς τις φήμες ότι θα…»

Μάρα Ζαχαρέα σε Αλέξη Τσίπρα: «Θα έχετε ακούσει κι εσείς τις φήμες ότι θα…»

«Ξέρω ότι δεν θα μου το απαντήσετε»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 21 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις κάλπες αποκάλυψε ότι σκέφθηκε να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

Στην συνέχεια η Μάρα Ζαχαρέα αναφέρθηκε στα σενάρια διαδοχής που έχουν ακουστεί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίχως να δίνει περαιτέρω έκταση στο θέμα, αφού γνώριζε ότι στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσε να λάβει μία συγκεκριμένη απάντηση.

«Θα έχετε ακούσει κι εσείς τις φήμες ότι θα δώσετε το δαχτυλίδι στον Χαρίτση ή στην Αχτσιόγλου. Εγώ δεν θα σας το ρωτήσω αυτό γιατί ξέρω ότι δεν θα μου το απαντήσετε. Θα σας ρωτήσω κάτι πολύ γενικότερο. Πιστεύετε ότι η ελληνική κοινωνία σε πέντε χρόνια από τώρα είναι έτοιμη να δει μία γυναίκα επικεφαλής κόμματος; Το βλέπουμε στην Ευρώπη, αλλά μήπως θα κάνουμε πολλά χρόνια να το δούμε στην Ελλάδα;» ρώτησε η Μάρα Ζαχαρέα.

 

«Το εύχομαι. Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή και καινοτομία. Το κρίσιμο δεν είναι να έχουμε μια γυναίκα, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει. Το εύχομαι να έχουμε πρωθυπουργό στην χώρα μία γυναίκα μη υπηρεσιακή όπως γιατί είχαμε και την κ. Θάνου» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.