Βίτσας: Σαφέστατα έχει και ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα

Βίτσας: Σαφέστατα έχει και ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα

«Νομίζω ότι έχει τον πρώτο λόγο για το εαν θέλει να παραμείνει ή εαν θέλει να φύγει»

«Σαφέστατα έχει και ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι η ώρα για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η θύελλα από τις δηλώσεις Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε να αναδειχθούν περισσότερο νέα στελέχη, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος, απέφυγε να απαντήσει για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ νέος ακόμα, μόλις 49 ετών»«Κάποιοι σε αυτή την ηλικία ξεκινάνε την πολιτική τους καριέρα», είπε και τόνισε πως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ανέλαβε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση.

«Σαφέστατα έχει και αυτός ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο.

«Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και το τι έφταιξε στις εκλογές της 21 Μαΐου.