Αλέξης Γεωργούλης: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του μετά την καταγγελία – «Είναι σε κατάσταση σοκ», λέει το περιβάλλον του

Αλέξης Γεωργούλης: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του μετά την καταγγελία – «Είναι σε κατάσταση σοκ», λέει το περιβάλλον του

Πολιτική θύελλα προκαλεί η υπόθεση

Πολιτική θύελλα Αθήνα και Βρυξέλλες προκαλεί η υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, με καταγγελίες για βαριά ποινικά αδικήματα.

Καταγγέλλεται για βαριά ποινικά αδικήματα που αφορούν κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος Ελληνίδας νομικού που δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Η καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αρχικά ανώνυμα, τον Ιανουάριο του 2020. Τέσσερις μήνες μετά, η καταγγέλλουσα προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε εκτός κόμματος τον ευρωβουλευτή.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργούλης προσέλαβε δύο εγνωσμένου κύρους Βέλγους δικηγόρους, τους Cédric Vergauwen και Olivia Venet.

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνει πως επιθυμεί το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε στην υπόθεση.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία», αναφέροντας σχετικά:

Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»

Μιλώντας σε δημοσιογράφο της εκπομπής Happy Day του Alpha, άνθρωποι από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη ανέφεραν: «Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να προστατεύσει τους δικούς του ανθρώπους και τους άμεσα εμπλεκόμενους. Την Πέμπτη αναμένεται να ενημερωθούν οι δυο Βέλγοι και η Ελληνίδα δικηγόρος του από την Εισαγγελία των Βρυξελλών εγγράφως για το περιεχόμενο της καταγγελίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους».

Πολιτική κόντρα για την υπόθεση

Η υπόθεση προκαλεί πολιτικούς τριγμούς με τη ΝΔ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι δε γνώριζε τίποτα και να ζητά από τον πρώην ευρωβουλευτή του να παραδώσει την έδρα και το ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορεί με τη σειρά του για απόπειρα πολιτικής εργαλειοποίησης.

«Ούτε με γενικεύσεις ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης ούτε να πούμε αν τα πράγματα είναι έτσι χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας στο παρελθόν» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.