Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική βία – «Θα συνεργαστεί ενεργά με το βελγικό δικαστήριο», λένε οι δικηγόροι του

Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική βία – «Θα συνεργαστεί ενεργά με το βελγικό δικαστήριο», λένε οι δικηγόροι του

«Επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους

Όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται από την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης. Οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή εξέδωσαν ανακοίνωση λίγο μετά την ανάρτηση της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ για το πότε απευθύνθηκε στην δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων του Γεωργούλη:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά»