Αλέξης Γεωργούλης: Τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Αλέξης Γεωργούλης: Τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Τι υποστηρίζει ο ίδιος και ποια είναι η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σαν...βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης τέχθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από καταγγελία για παρενόχληση.

Νωρίτερα ο ευρωβουλευτής είχε υποβάλλει αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης ανέφερε:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δεκτό το αίτημά του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».