Θεοδωρικάκος: Οικονομικό το κίνητρο των δύο Πακιστανών για το μακελειό που σχεδίαζαν σε εβραϊκό εστιατόριο

Θεοδωρικάκος: Οικονομικό το κίνητρο των δύο Πακιστανών για το μακελειό που σχεδίαζαν σε εβραϊκό εστιατόριο

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση τρομοκρατικού χτυπήματος σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι Πακιστανοί βρίσκονταν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν και όχι στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας ότι έχουν ελεγχθεί και άλλα άτομα και διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων όχι μόνο των δύο συλληφθέντων.

«Το κίνητρο των δύο συλληφθέντων φαίνεται να ήταν οικονομικό».

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οργανωμένη «οπερέτα» ο υπουργός σημείωσε:

«Κάνουν ένα απαράδεκτο λάθος. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την εθνική ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας, για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός, τόνισε, ότι η Ελλάδα είναι «ασφαλής προορισμός και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε», προσθέτοντας ότι όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα ενισχυθούν με 1.200 αστυνομικούς που θα διευκολύνουν τους ελέγχους διαβατηρίων.