Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για αιματοκύλισμα

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για αιματοκύλισμα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα - Ποιος ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή.

Οι δύο άνδρες είχαν διατυπώσει πρόθεση για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας, ενώ θα πληρώνονταν με 15.000 ευρώ το κεφάλι, γι αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα με εκρηκτικά ή αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας.

«Εγκέφαλος» του δικτύου, που κινούσε τα νήματα, φέρεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, να ήταν άνδρας πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

Όπως επισημαίνει, ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό.

Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν.

Πώς η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη τους

Μία πληροφορία που έφτασε στην ΕΥΠ πριν από περίπου δύο μήνες και φέρεται να προήλθε από τη Μοσάντ, ήταν η αρχή για να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» της υπόθεσης και να θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Το «μήνυμα» που έφτασε στην ΕΥΠ έκανε λόγο για πυρήνα Πακιστανών εξτρεμιστών με καθοδήγηση από το Ιράν που ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό στόχο.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και έτσι τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση τόσο πιθανοί στόχοι, όσο και πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ριζοσπαστικοποίησης.

Οι δύο συλληφθέντες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να απολογηθούν. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σε βαθμό κακουργήματος.