Παύλος Πολάκης: Ομόφωνη εισήγηση για αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Ομόφωνη εισήγηση για αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύ το κλίμα στην πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για το πολιτικό μέλλον του Παύλου Πολάκη, έπειτα από την ανάρτησή του που στοχοποιούσε δικαστές και δημοσιογράφους, μιλώντας για «βαθύ κράτος». Σχεδόν 3,5 ώρες διήρκησε η συνεδρίαση και το κλίμα είναι βαρύ στο κόμμα για τον βουλευτή Χανίων.

Αποφασίστηκε η παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στην οποία θα δώσει το παρών και ο ίδιος, καθώς είναι μέλος της. Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφανθεί επισήμως αν θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο βουλευτής Χανίων, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει την ποινή του.

Νωρίτερα σήμερα είχε, ήδη, μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως η παραπομπή του Πολάκη στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασιστεί από τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη διαγραφή του βουλευτή. Θυμίζουμε ότι ήδη τον καθαίρεσε από τομεάρχη Διαφάνειας (τη θέση του πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης) και τον θέτει εκτός ψηφοδελτίων ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, όπως μετέδωσε το newsbeast.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα – Ομόφωνη εισήγηση στην ΠΓ για μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια - Θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα»

Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.
Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.
Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».