Ραγκούσης: Πολίτης μολύνθηκε από Predator με sms που έλαβε από το emvolio.gov.gr

Ραγκούσης: Πολίτης μολύνθηκε από Predator με sms που έλαβε από το emvolio.gov.gr

Σε εξηγήσεις καλεί τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό επιμόλυνσης του κινητού τηλεφώνου πολίτη από το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να δώσει εξηγήσεις, γιατί -όπως είπε- πολίτης που ανέμενε το γραπτό μήνυμα υπενθύμισης του εμβολίου του, έλαβε παραποιημένο μήνυμα από τη διεύθυνση emvolio.gov.gr, το οποίο ήταν παγιδευμένο με το λογισμικό Predator. «Ο κ. Πιερρακάκης πρέπει να εξηγήσει πώς οι χειριστές του ενιαίου κέντρου παράνομων υποκλοπών ΕΥΠ και Predator με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, γνώριζαν το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για να πραγματοποιήσει αυτό το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Σημείωσε μάλιστα, ότι όπως θα παθαίναμε όλοι, ο πολίτης πάτησε τον σύνδεσμο και επιμολύνθηκε το κινητό του και παραδόθηκαν οι επικοινωνίες του και η προσωπική του ζωή στο Predator. «Να έρθει να εξηγήσει και για αυτή την υπόθεση και για την υπόθεση Majoritas, εκτός εάν προτιμά να στείλει απευθείας την παραίτησή του», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Πιερρακάκης, είπε ότι το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών κρατά όλα τα στοιχεία των μηνυμάτων που στέλνει και είναι «αστείο» να λέγεται, ότι το κράτος στέλνει μηνύματα σε πολίτες, που είναι μολυσμένα. Ο κ. Πιερρακάκης, που μίλησε για συνωμοσιολογία, σημείωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υφαρπαγής στοιχείων χρηστών, π.χ. με απόκτηση πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αλλά το χαρακτηριστικότερο όλων είναι, ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών έχουνε πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με αυτή άλλων χωρών, είπε.

Εξέφρασε μάλιστα την απορία του, για τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι οι άνθρωποι του Predator. «Ένα καλό πράγμα κάνουμε και να πούμε κι αυτό, επειδή δεν μπορούμε να το υπονομεύσουμε και να πάμε να το διαλύσουμε και να πετάξουμε λάσπη ηθικά, επειδή έχουμε εκλογές; Κάπου φτάνει», είπε ο κ. Πιερρακάκης.