Δημοσκόπηση Open: Τι συμβαίνει με την διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιες είναι οι τάσεις για τα άλλα κόμματα

Δημοσκόπηση Open: Τι συμβαίνει με την διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιες είναι οι τάσεις για τα άλλα κόμματα

Η δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης και τι λένε οι Έλληνες για τις υποκλοπές και το καλάθι του νοικοκυριού

Παραμένει επικεφαλής στις προτιμήσεις των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία, καθώς η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 5,4%, σύμφωνα με τις τάσεις στην δημοσκόπηση της MRB που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 έως 9 Δεκεμβρίου, σε δείγμα 2.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 2,9%, οι Έλληνες 2,7%, Πατριωτική Ένωση 1,1%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 4,8%, λευκό-άκυρο-αποχή 5,1%, ΔΞ/ΔΑ 9,9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 39,3% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί στο 31,3%, ενώ ο κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 23,6%. Στο 3% «άλλος» και 2,8% ΔΞ/ΔΑ.

Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα πρέπει να γίνει:

  • Να προκηρυχθούν ξανά εκλογές με στόχο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση 41,8%
  • Να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων 50,9%
  • ΔΞ/ΔΑ 7,2%

Στη δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης ο Νίκος Δένδιας με 41,8% έχει την πιο ευνοϊκή εικόνα, με τον Βασίλη Κικίλια να ακολουθεί στο 34,5% και τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 31,5%. Στο 30% ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο 26,1% ο Κώστας Καραμανλής, στο 26% ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο 24,8% ο Κωστής Χατζηδάκης, στο 23,5% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο 21,1% ο Μάκης Βορίδης, στο 20,8% ο Άδώνις Γεωργιάδης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας:

  • Πληθωρισμός – Ακρίβεια 58,6%
  • Υγεία – Περίθαλψη 41,9%
  • Ανεργία 34,9%

Για το πόσο σημαντικό θεωρούν οι πολίτες το θέμα των υποκλοπών, το 77,5% λέει πολύ ή αρκετά σοβαρό, το 17,4% καθόλου ή όχι και τόσο σοβαρό, το 1,3% απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα υποκλοπών, ενώ το 3,9% ΔΞ/ΔΑ

Για το καλάθι του νοικοκυριού οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν σε ποσοστό 23% ότι είναι αποτελεσματικό σε αντίθεση 72,9% που το θεωρεί αναποτελεσματικό.

1
σχόλιο
  1. avatar AΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

    Γ Ι Α Τ Ι , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ''ΜΟΝΟ'' ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ..? ΔΗΛΑΔΗ Α Ν ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ Η ΨΗΦΟΣ ΠΑΕΙ ''ΧΑΜΕΝΗ''..? Κ Α Μ Ι Α ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ..! ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ...! ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 75 ΕΤΩΝ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Γ Ε Λ Ο Ι Α ''ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ'' Ο ΑΛΛΟΣ! Ο Π Ο Ι Ο Σ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Δ Ε Ν ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ''ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ'' ΕΝΟΣ Α Ρ Ρ Η Κ Τ Ο Υ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ( ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ...)! ΚΟΜΠΙΝΕΣ , ΒΟΛΕΜΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ , ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ , ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΛΠ..ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ''ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ'' Δ Η Θ Ε Ν ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ! Μ Η Ν ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. Μ Ι Α ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ Ν Ε Α ΕΚΔΟΣΗ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...