ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κ. Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κ. Καϊλή»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κ. Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κ. Καϊλή»

Αιχμηρό σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ

Την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, καθώς υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει την κ. Σπυράκη από την ευρωομάδα του κόμματός του. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται: «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κ. Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή;».

Προσθέτει δε, ότι «για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ».

Καταλήγει δε υπογραμμίζοντας, ότι «οι άνθρωποι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».