Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας: Ζητά την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη

Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας: Ζητά την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη

Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημη σελίδα της ΕΕ, αλλά δεν συνδέεται με το Qatar gate - Μαρία Σπυράκη: «Ευχαρίστως αποδέχομαι άρση της ασυλίας μου»

Την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν συνδέεται με το Qatar gate, όπως φαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, οι ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Μαρία Σπυράκη: Ευχαρίστως αποδέχομαι άρση της ασυλίας μου

Η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαικου κοινοβουλιου. Δεν εχω καμια σχεση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υποθεση».