Ανεβάζει πάλι τους τόνους ο Καλίν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, δεν έχει τέτοια δύναμη

Ανεβάζει πάλι τους τόνους ο Καλίν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, δεν έχει τέτοια δύναμη

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν επέμεινε στις αναφορές περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών

Ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk» ανέβασε και πάλι τους τόνους με νέα προκλητική τοποθέτηση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Καλίν επέμεινε στις αναφορές περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως η Τουρκία θα δώσει απαντήσεις σύμφωνα με το νόμο και σε όλους τους τομείς.

«To πιο σημαντικό θέμα είναι η στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιμένο καθεστώς. Η παραβίαση των συνθηκών του 1923 και του 1949. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα εδώ. Στο θέμα αυτό είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στη βάση του νόμου αλλά και σε άλλους τομείς», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Καταστρέψαμε την πίεση που μας άσκησαν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις κινήσεις που κάναμε και τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανιστεί εδώ μια απειλή για την Τουρκία από τα νησιά. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα το γνωρίζουν πολύ καλά».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία. Δεν έχει τέτοια δύναμη», απάντησε στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το «αν η Ελλάδα θέλει πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο».

Και κατέληξε: «Αν προσπαθήσει να πάρει άλλες δυνάμεις πίσω της, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δεν γίνεται η Ελλάδα να πάρει αποτελέσματα από εδώ».