«Παραληρεί» ο Τσαβούσογλου: «Λέγεται ότι η Ελλάδα θα επιτεθεί στην Τουρκία!»

«Παραληρεί» ο Τσαβούσογλου: «Λέγεται ότι η Ελλάδα θα επιτεθεί στην Τουρκία!»

«Η Αθήνα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να εναντιώνεται στην Άγκυρα»

Εκτός πραγματικότητας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τοποθετήθηκε για το δήθεν ζήτημα της...επίθεσης που προετοιμάζει η Ελλάδα στην Τουρκία.

«Οι αναφορές ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία σημαίνουν ότι η Αθήνα έχει «χάσει τα λογικά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Η Ελλάδα δεν είναι «ειλικρινής και έντιμη» όσον αφορά τα ζητήματα του Αιγαίου και του αγωγού East Med, ισχυρίστηκε ακόμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Αθήνα εμποδίζει το δρόμο προς τη… δικαιοσύνη.

«Η Αθήνα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να εναντιώνεται στην Άγκυρα» δήλωσε προκλητικά ο Τσαβούσογλου.

Ακάρ: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, μην εφαρμόζετε τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο για να μιλήσουμε»

Στο μεταξύ, το «άσπρο μαύρο» για τα νησιά επιχειρεί να κάνει και πάλι ο Χουλουσί Ακάρ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ», όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης. 

«Στην Ελλάδα, κάποια στελέχη της σημερινής πολιτικής εξουσίας μπαίνουν στην κούρσα ‘τι να κάνω, τι να πω κατά της Τουρκίας’. Τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων. Αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά» ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ' όλα αυτά, είμαστε εμείς που λέμε ας κάτσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους για να μιλήσουν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, να λύσουμε τα προβλήματα» προσθέτει.

«Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, μην εφαρμόζετε τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο για να μιλήσουμε!» λέει με άλλα λόγια ο Ακάρ.