Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Επεκτατική είναι η Ελλάδα. Συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία»

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Επεκτατική είναι η Ελλάδα. Συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο

Η συνεχής και αμετανόητη προπαγάνδα από την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Αυτή τη φορά αιχμή του δόρατος ήταν ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Λίγα 24ωρα μετά τη συνομιλία που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Ακάρ επέστρεψε στη ρητορική της διαστρέβλωσης και των μεγαλοστομιών, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «επεκτατική» και λέγοντας ότι «απειλεί συνεχώς την Τουρκία», μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο κ. Ακάρ δήλωσε ότι οι Έλληνες «επινόησαν» τον «νεοοθωμανισμό» και ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την ειρήνη στην περιοχή.

«Παρ' όλες τις προκλητικές ενέργειες και την ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με την γειτονική μας χωρά την Ελλάδα και πάντα απλώνουμε το χέρι μας για την ειρήνη για την σταθερότητα της περιοχής μας.

Τη ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί οι όποιοι είναι γνωστοί για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για την «Μεγάλη Ιδέα» επινόησαν και κάνουν λόγο για "ΝέοΟθωμανισμό". Με αυτό τον τρόπο κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Ωστόσο, ο πραγματικός επεκτατικός είναι η ίδια η Ελλάδα, η οποία επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια από την ίδρυσή της και μπήκε στη μύτη μας και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία», δήλωσε ο Ακάρ και συνέχισε:

«Παρά τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, τα μαθηματικά και είναι αποκομμένοι από τη λογική και το δίκαιο, υπο την υγεσία του προέδρου μας θα συνεχίσουμε για να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και για την δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου.

Ωστόσο, όσοι υπερηφανεύονται πως φέρνουν σε διεθνές επίπεδο τα μεταξύ μας προβλήματα και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιους, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα και κάποιες επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Όπως έχει συμβεί και στην ιστορία, η Τουρκία είναι αποφασισμένη, και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Έπαρση για την τουρκική βιομηχανία όπλων

Στη συνέχεια μίλησε για την τουρκική βιομηχανία όπλων: «Είμαστε η χώρα που παράγουμε τους πυραύλους μας, τα ελικόπτερα μας, τα πλοία μας. Με τη βοήθεια του Θεού θα κατασκευάσουμε και το εθνικό μας μαχητικό και το εθνικό μας άρμα μάχης. Θα το κάνουμε και το αεροσκάφος μας και το μαχητικό μας. Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι, δεν σταματάμε θα τα κατασκευάσουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, ο οποίος αναφέρθηκε στις... ενοχλήσεις κάποιων για τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

«Όσο ισχυρότερη είναι αμυντική σας βιομηχανία, τόσο αποτελεσματικός, τόσο ισχυρός και άλλο τόσο πιο αξιόπιστος είστε στην παγκόσμια πολιτική. Σήμερα κανένα φανερό και κρυφό εμπάργκο δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από αυτή την ιστορία της επιτυχίας.

Ο πύραυλος Tayfun που έχουμε δώσει στην δημοσιότητα και το έχει ανακοινώσε ο Πρόεδρος μας είναι πιο καινούριος στην οικογένεια των πυραύλων που εξελίσσεται συνέχεια.

Όποια και αν είναι η εμβέλεια του Tayfun. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Εμείς αδιαφορούμε για αυτές τις συζητήσεις. Κανένας δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Η Τουρκία ποτέ δεν εποφθαλμιούσε σε εδάφη κάποιου αλλού. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δεν είναι για να επιτεθούμε αλλά για να αμυνθούμε. Κατασκευάζουμε για να αποτρέψουμε και όχι για να επιτεθούμε. Τα θαύματα μας στην αμυντική βιομηχανία συνεχίζονται εδώ και 10 χρόνια και τα χρησιμοποιούμε για να σταματήσουμε την τυραννία των ιμπεριαλιστών ή αυτούς τους οποίους τους χρησιμοποιούν ως πιόνια τους. Σε όλο τον κόσμο λέμε ξεκάθαρα, δεν θα παραμείνουμε θεατές ακόμη και στην παραμικρή απειλεί κατά της Τουρκίας».