Τουρκικά ΜΜΕ σε εθνικιστικό παραλήρημα: «Θα ανέβουμε σε κάποια νησιά»

Τουρκικά ΜΜΕ σε εθνικιστικό παραλήρημα: «Θα ανέβουμε σε κάποια νησιά»

Μόνοι τους τα λένε οι Τούρκοι και σχεδιάζουν πόλεμο

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, και όχι μόνο, για «αποχώρηση της Ελλάδας» από τη Συνθήκη της Λωζάνης «άνοιξε την όρεξη» των τουρκικών ΜΜΕ.

«Αφού τα στρατιωτικοποιούν, τότε θα ανέβουμε σε κάποια νησιά» αναφέρουν χαρακτηριστικά στη γείτονα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, συζητώντας περί ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον των ελληνικών νησιών.

«Ο Χουλουσί Ακάρ με τη δήλωση του πως "αφού παραβιάζετε τη Συνθήκη της Λωζάνης τότε σημαίνει πως αποχωρείς από τη Συνθήκη" ουσιαστικά θέλει να πει στον Μητσοτάκη πως "θα χάσεις το έδαφος στο οποίο στέκεσαι και θα το φέρουμε προς συζήτηση"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν.

«Αφού ρισκάρεις να βγεις από τη Συνθήκη της Λωζάνης τότε εγώ δεν θα την λάβω υπόψη και τι θα κάνω;» διερωτήθηκε. Στην ερώτηση ανέλαβε να απαντήσει ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ: «Τότε μπορώ να ανέβω σε κάποια νησιά. Ή να κάνω κάποια ενέργεια προς τα νησιά τα οποία είναι στρατιωτικοποιημένα για τα νησιά που πρέπει να έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

«Άρα, μιλάμε για στρατιωτική ενέργεια» σημείωσε ο Χακάν. «E ναι, αφού με διπλωματία δεν έγινε κάτι και παραβιάζουν τις Συνθήκες» απάντησε ο στρατιωτικός αναλυτής.