Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: «Η Ελλάδα προκαλεί συνεχώς»

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: «Η Ελλάδα προκαλεί συνεχώς»

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βάλει τα δυνατά τους για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα 85 εκατομμυρίων πολιτών»

Σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αντιστρέφοντας για μία ακόμη φορά την πραγματικότητα, υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι αυτή που προκαλεί.

Ο Ακάρ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γικουλέρ, τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγό Μουσά Αβσεβέρ και τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, ναύαρχο Ερτζουμέν Τατλίογλου, μετέβησαν στο Σιρνάκ στην Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου πλειοψηφεί ο Κουρδικός πληθυσμός, για την τελετή απονομής της σημαίας και επισκέφτηκαν τη Διοίκηση του 8ου Συντάγματος. Μετά την τελετή, ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του τόνισε, ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βάλει τα δυνατά τους στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα, για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα 85 εκατομμυρίων πολιτών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του «σε κάποια προβλήματα με την Ελλάδα», όπως είπε. «Δυστυχώς», είπε «υπάρχουν οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η ρητορική, ειδικά από ορισμένους πολιτικούς. Επιδεικνύουν μια εξαιρετικά επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία, λόγω των δικών τους εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών» τόνισε. Χαμηλώνοντας τους τόνους, πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε πολύ ψύχραιμοι, πολύ υπομονετικοί, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, ό,τι μπορεί να γίνει, το κάνουμε υπομονετικά».