Δημοσκόπηση MARC: Ποια θέματα «καίνε» τους πολίτες – Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MARC: Ποια θέματα «καίνε» τους πολίτες – Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Μικρές απώλειες φαίνεται να καταγράφει η κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, με τους πολίτες να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο κύμα ακρίβειας και στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σύμφωνα με μέτρηση της MARC για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση με 5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου κινείται στο 8,5%, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να έχουν μικρό κέρδος της τάξως του 0,5%, σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση.

Αναφορικά με τα ζητήματα της καθημερινότητας, το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.