Κατρίνης: Από σήμερα οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες

Κατρίνης: Από σήμερα οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες

«Η επιμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται» τονίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Με ένα αιχμηρό σχόλιο κατά του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, στις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

«Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Κατρίνης, σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη. Τις εξελίξεις σχολίασε και ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media τονίζει: «Η επιμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Νίκου Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα στην παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον πρωθυπουργό».

«Για την παγίδευση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.