Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται προληπτική και διαρκή αστυνόμευση σ’ όλες τις γειτονιές της

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται προληπτική και διαρκή αστυνόμευση σ’ όλες τις γειτονιές της

Τόνισε και πάλι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Η Αθήνα χρειάζεται προληπτική και διαρκή αστυνόμευση, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις 129 γειτονιές της» επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στις δημοτικές παρατάξεις που έθεσαν το σχετικό θέμα και όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός έκανε λόγο για «στημένο καυγά» μεταξύ του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη και του υπουργού, «για να κρύψουν» όπως είπε συγκεκριμένα, «τις ευθύνες τους, που υλοποιούν ο καθένας στον τομέα του, την άγρια επέλαση της κυβέρνησης».

Το θέμα της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνα, έθεσε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το Σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ενώ έπρεπε να διαθέτει 700 στελέχη, αυτή τη στιγμή έχει 450 με 25 εξ αυτών κοντά στη συνταξιοδότηση.

Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» όσο και της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα», Πέτρος Κωνσταντίνου και Παναγιώτης Κεφαλληνός, επισήμαναν «την αύξηση των περιστατικών βίας κατά μεταναστών στην Αθήνα από συμμορίες νεοναζί», όπως είπαν, και για τις οποίες κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή υποστηρίζοντας ότι «σιωπά».

Απαντώντας ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να διαδραματίσει «καταλυτικό ρόλο» αλλά είναι απαραίτητο να ενισχυθεί με προσωπικό και αρμοδιότητες. Για το θέμα αυτό είπε, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα για αποτελέσματα πολύ σύντομα.