Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για την οικονομία, τους λογαριασμούς ρεύματος και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το 12% απαντά θετικά, το 31% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κι άλλα μέτρα, το 44% ότι είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση και το 13% δεν απαντά.

Στο ερώτημα πώς κρίνετε τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος, το 11% απαντά ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αρκετά, το 40% ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κι άλλα, το 41% ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και το8% δεν απαντά

Στο ερώτημα πόσο αισιόδοξοι είστε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 12% απαντά ότι είναι αισιόδοξοι, το 24% απαντά μάλλον αισιόδοξο, το 31% δηλώνει μάλλον απαισιόδοξο, το 24% δηλώνει απαισιόδοξο και το 9% δεν απαντά.

Στο ερώτημα πόσο αισιόδοξοι είστε για την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 13% απαντά αισιόδοξο, το 29% μάλλον αισιόδοξο, το 31% μάλλον απαισιόδοξο, το 18% απαισιόδοξο και το 9% δεν απαντά.

Όσον αφορά στο πώς αξιολογούν τους πολιτικούς αρχηγούς στους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά το 35%, ο Αλέξης Τσίπρας το 23%, ο Νίκος Ανδρουλάκης το 11%, κανένας απαντά το 23%

Στο ερώτημα πώς αξιολογείτε τους πολιτικούς αρχηγούς στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38%, ο Αλέξης Τσίπρας 23%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10%, κανένας απαντά το 21% και το 8% δεν απαντά