Βουλή: Μαχητής στο τάγμα Αζόφ ο ελληνικής καταγωγής που μίλησε μαζί με τον Ζελένσκι

Βουλή: Μαχητής στο τάγμα Αζόφ ο ελληνικής καταγωγής που μίλησε μαζί με τον Ζελένσκι

«Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών»

Ο μαχητής ελληνικής καταγωγής που επέλεξε να μιλήσει μαζί του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων είναι όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μέλος του τάγματος του Αζόφ.

Συμμετέχοντας στην παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή ο Μιχαήλ όπως ονομάζεται ανέφερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μαχητή του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ που συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης.

Το μήνυμα του μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη.

Πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι Έλληνες και ελληνικής καταγωγής και πάντοτε η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της. Σήμερα η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι' αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε».