Denis Nikitin: Μήνυμα στα ελληνικά από τον Ρώσο νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που πολεμάει για την Ουκρανία

Denis Nikitin: Μήνυμα στα ελληνικά από τον Ρώσο νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που πολεμάει για την Ουκρανία

Ποιος είναι και πώς έγινε γνωστός στους κύκλους των ακροδεξιών στην Ευρώπη

Ο διαβόητος Ρώσος νεοναζί χούλιγκαν Denis Nikitin, που φαίνεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Τάγμα Αζόφ, και ο οποίος βρίσκεται από το 2017 στην Ουκρανία, τοποθετήθηκε για τον πόλεμο ανεβάζοντας στο κανάλι του στο Telegram ένα μήνυμα στα ελληνικά, το οποίο συνοδεύεται και από την ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα αναφέρει στο μήνυμά του ο αποκαλούμενος White Rex:

«Αναφέρομαι σε όλους όσους αυτοαποκαλούνται εθνικιστές αλλά είναι βαθύτατα πουτινολάγνοι. Γνωρίζω με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα έθνη σας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα δεδομένα αλλάζουν όταν εγκαταλείπεται την άνεση του σπιτιού σας και καταλήγετε στο πεδίο μάχης. Είναι δεδομένο πως ο Ζελένσκι είναι Εβραίος στην καταγωγή. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο Εβραίος, έδωσε σε εμάς τους σκληροπυρηνικούς νεοναζί, οπλισμό και το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε αποκλειστικά για να τον εξυπηρετούμε; Και εμείς, με τη σειρά μας, υπακούμε και είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε εις το όνομα του πολεμώντας εναντίον του “based” Πούτιν;

Ο Πούτιν μετέτρεψε τη Ρωσία σε ένα τεράστιο Γκουλάγκ και επιθυμεί να την επεκτείνει, κατακτώντας αλλά ξένα εδάφη για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του.

Αρκετοί από εσάς θέλετε να παραμείνετε ουδέτεροι διότι είναι ένας πόλεμος μεταξύ λευκών.. ωστόσο δεν ισχύει.. Εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκατοντάδες πολυφυλετικες βαρβαρικές ορδές και όχι με λευκούς».

Ποιος είναι ο Denis Nikitin

Το πραγματικό επώνυμο του Denis Nikitin είναι Kapustin. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρωσία. Το 2001, όταν ήταν 17 ετών, η οικογένεια του Ντένις μετακόμισε στην Κολωνία της Γερμανίας. Εκεί σε ηλικία 22 ετών έμπλεξε με μια ομάδα χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, κάνοντας φίλους με ντόπιους ultras. Μετά από αρκετά χρόνια ζωής στη Γερμανία, επέστρεψε στη Ρωσία, με την οικογένειά του να παραμένει στην Κολωνία, όπως αναφέρει το Ζaborona.com.

«Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, μου αρέσουν οι καβγάδες»

Στη Μόσχα, ο Nikitin συναντήθηκε με τους ultras του συλλόγου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας . Δεν έκρυψε ότι δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. «Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, μου αρέσουν οι καβγάδες. Δεν μπορώ να αναφέρω κανέναν παίκτη, δεν ξέρω την ιστορία του συλλόγου, δυσκολεύτηκα να βρω γήπεδο. Μου αρέσει η αδρεναλίνη, το τρέξιμο στην πόλη, η έξοδος στο γήπεδο, η δράση», είπε ο Nikitin σε μια μεγάλη συνέντευξη στην ουκρανική ιστοσελίδα ultras TroubleMakers το 2017.

Ενώ ζούσε στη Ρωσία, ο Nikitin συνέχισε να επικοινωνεί με Γερμανούς χούλιγκαν.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι σχέσεις με την Ουκρανία

Το 2008 έφτιαξε την δική του εταιρία ένδυσης «White Rex», στα οποία χρησιμοποιούσε τον μαύρο ήλιο που ήταν η εναλλακτική σβάστικα των Ναζί. Έχοντας την εμπειρία από μάχες εντός και εκτός ρινγκ, το 2011 διοργάνωσε αγώνες ΜΜΑ αποκλειστικά για μέλη της «λευκής φυλής».

Από το 2012 άρχισε να διοργανώνει τέτοιες μάχες και στο Κίεβο μαζί με τον Arseniy Bilodub, με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες ρατσιστικές και ακροδεξιές αξίες.

Το 2014 και με αφορμή τις μάχες στο Ντονμπάς, ο Nikitin εκμεταλλεύεται τις σχέσεις του με όλες τις ακροδεξιές ομάδες που συμμετείχαν και αρχίζει να γίνεται κάτι σαν πολέμαρχος.

Σύμφωνα με το Zaborona, το ίδιο έκανε ο Alexei Levkin που ήταν με το Τάγμα Αζόφ, αλλά και ο Serhiy Korotkykh που είχε πάει ακόμα και στο σχολείο της KGB.

Κανείς όμως από αυτούς δεν έφτασε στο σημείο να έχει τέτοια πολιτική επιρροή όπως ο «WhiteRex» που κατάφερε να ταξιδεύει μαζί με την Olena Semenyaka, η οποία είχε τον τίτλο «Η πρώτη κυρία του εθνικισμού στην Ουκρανία» ως αντάλλαγμα για τις γνωριμίες του ανά την Ευρώπη.

Το 2017 σε ένα συνέδριο στην Πολωνία, μίλησε ως εκπρόσωπος του Αζόφ που το χαρακτήρισε ως την μοναδική νόμιμη παραστρατιωτική οργάνωση στην Ευρώπη.