Hurriyet: «Πυρηνική απειλή από την Αθήνα προς την Τουρκία»

Hurriyet: «Πυρηνική απειλή από την Αθήνα προς την Τουρκία»

Σε νέες προκλήσεις κατά της χώρας μας προχωρά η πολιτική ηγεσία και μερίδα του τουρκικού Τύπου

Έντονη είναι η ενόχληση στην Τουρκία για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, με τον τουρκικό Τύπο να ακολουθεί σε προκλήσεις την πολιτική ηγεσία της Άγκυρας.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα την μεγαλύτερης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία σε δημοσίευμα της για την χθεσινή ψήφιση από την Ελληνική Βουλή της Συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας, έχει τίτλο «Πυρηνική απειλή από την Αθήνα προς την Τουρκία», παραφράζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «σε περίπτωση επίθεσης, η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της τον ισχυρότερο στρατό της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια πυρηνική δύναμη».

Το δημοσίευμα μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, υιοθετώντας τη ρητορική της κυβέρνησης Ερντογάν, αναφέροντας: «Πολιτικοί στην Ελλάδα κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και ρητορικές. Πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με δράσεις και ρητορική. Πρώτα κοιτάξτε τα μαθηματικά και την Ιστορία…».

Ακάρ: Η Eλλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε την ίδια ώρα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. Σε ομιλία του στην Ναυτική Ακαδημία της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε ευθείες απειλές και κατηγορίες κατά της Ελλάδας.

«Δεν μπορείτε να αποκτήσετε υπεροχή έναντι της Τουρκία με τέτοιες πρωτοβουλίες. Εγκαταλείψτε την προσπάθεια. Είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Επιδεινώνουν την οικονομία με τέτοιες σπάταλες δαπάνες, με ροπή στους εξοπλισμούς που στοχεύουν στην ευημερία του ελληνικού λαού» ανέφερε ο Ακάρ.