Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις από Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις από Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη

Τι θα ισχύσει σε κλειστούς χώρους

Νέες ανακοινώσεις έρχονται σε λίγες ώρες για τα προνόμια των εμβολιασμένων, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για το Freedom Pass των 150 ευρώ για τους νέους που θα εμβολιαστούν που άνοιξαν τον δρόμο των διευκολύνσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα παρουσιαστεί το σχέδιο για το τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους δηλαδή καφέ, εστιατόρια όσον αφορά στους εμβολιασμένους και μη.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά στην κουβέντα που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Ακόμα είπε ότι υποχρεωτικό θα είναι self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να μπουν στα καταστήματα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Τέλος και σχολιάζοντας τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει… εκλογές στο άμεσο μάλλον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

Προνόμια εμβολιασμένων: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί», λέει ο Λευτέρης Λαζάρου

Πάντως, από την πλευρά του, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπουν στο μαγαζί.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείνουν.