Freedom pass: Τι είναι η κάρτα ελευθερίας για τους 18 – 25 ετών που θα εμβολιαστούν – Πώς θα λειτουργεί και πού θα χρησιμοποιείται

Freedom pass: Τι είναι η κάρτα ελευθερίας για τους 18 – 25 ετών που θα εμβολιαστούν – Πώς θα λειτουργεί και πού θα χρησιμοποιείται

Μητσοτάκης: Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους

Την ανακοίνωση της «Κάρτας Ελευθερίας», μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κάρτα ελευθερίας θα διατίθεται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα των νέων από 18-25 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Η κάρτα θα λέγεται freedom pass και πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Οι νέοι μπορούν να την αποκτήσουν ως εξής:

  •  Μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου
  •  Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS

Πώς χρησιμοποιείται

  •  Η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
  •  Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
  •  Και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS.

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους

Κλείνοντας την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με οποιοδήποτε εμβόλιο» και τόνισε ότι «Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους. Να αξιοποιήσουν το freedom pass γνωρίζοντας ότι το Κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί». «Όπως μου έχουν πει και άλλοι, δεν είχατε έως τώρα κάποιο οικονομικό όφελος» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ολοκλήρωσε την παρουσίαση λέγοντας: «Ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους».