Έφτασε στο Εφετείο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Γιάννης Λαγός – Οι πρώτες φωτογραφίες

Έφτασε στο Εφετείο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Γιάννης Λαγός – Οι πρώτες φωτογραφίες

Ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση φέρεται να ζητά την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού

«Ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Λαγού την ώρα που περνούσε συνοδεία αστυνομικής δύναμης το κατώφλι του Εφετείου.

Ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μετήχθη στο Εφετείο όπως προβλέπεται από την διαδικασία.

Ο Γιάννης Λαγός εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας και οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδώσει φυλακιστήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 8 μηνών που του έχει επιβληθεί. Παρών είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Ο Γιάννης Λαγός φέρεται με αίτημα του να ζητεί την μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να έχει την δυνατότητα, όπως λέει, να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους του ο Γιάννης Λαγός έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, θέτουν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες