Γιάννης Λαγός: Αναζητά νομικά παράθυρα για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Αναζητά νομικά παράθυρα για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Στις ελληνικές αρχές το «μπαλάκι» για την ιδιότητα του ευρωβουλευτή

Να κερδίσει χρόνο μέσω νομικών παραθύρων, προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα φέρεται να αναζητά ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μετά τη χθεσινή σύλληψή του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το MEGA, η βελγική αστυνομία τον παρακολουθούσε διακριτικά εδώ και εβδομάδες, φοβούμενη σενάρια διαφυγής εκτός ΕΕ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού, ο Γιάννης Λαγός θέλει να αγοράσει κι άλλο χρόνο προσβάλλοντας την έκδοσή του στην Ελλάδα στα βελγικά δικαστήρια, αλλά αυτό δεν μπορεί να πάρει πάνω από 2 μήνες.

Στις ελληνικές αρχές το «μπαλάκι» για την ιδιότητα του ευρωβουλευτή

Ταυτόχρονα, πηγές της Ευρωβουλής είπαν στο MEGA ότι η χθεσινή ψηφοφορία αφορούσε στην ασυλία του Λαγού και όχι την ιδιότητα του ευρωβουλευτή. Είπαν ότι εναπόκειται στις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξακριβώσουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία τους, εάν το καθεστώς του ευρωβουλευτή πρέπει να καταργηθεί μετά την άρση της ασυλίας του.

Εάν συνεχίζει να πληρώνεται, τότε μέχρι να λήξει η θητεία του μπορεί να παίρνει τουλάχιστον 7,000 ευρώ τον μήνα.

Πώς θα γίνει η έκδοση του Λαγού στην Ελλάδα

Αφού αποφασίσουν οι βελγικές αρχές να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης Λαγού στην Ελλάδα, ένα ειδικό κλιμάκιο θα φύγει από την Ελλάδα για να τον παραλάβει στις Βρυξέλλες. Με αυστηρά μέτρα θα οδηγηθεί στις αρχές για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και τότε θα αποφασιστεί πού θα εκτίσει την ποινή του.

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.