ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση άλωσης της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση άλωσης της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει κόλαφο την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Για προσπάθεια «άλωσης» της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί «κόλαφο» για εκείνη.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «με νυχτερινή τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος» και, συγκεκριμένα, ότι «επιχειρεί να παρακάμψει τον ορισμό του επικεφαλής της Αρχής από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο καθώς και την υποχρέωση επιλογής μεταξύ εν ενεργεία εισαγγελικών λειτουργών για να μπορεί να ορίζει πρόσωπο κυβερνητικής προτίμησης».

«Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως βλέπει το κράτος ως λάφυρο, τους θεσμούς ως εμπόδιο και τη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης», τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει ένα «απλό ερώτημα»: «Γιατί τέτοια σπουδή για την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, μετά και την τροπολογία με την οποία επέστρεψαν σε ελεγχόμενους για ξέπλυμα τα δεσμευμένα περιουσιακά τους στοιχεία;».

Παρακαλούμε περιμένετε ...