Νοτοπούλου: Με ποιο σχέδιο ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός κ. Θεοχάρη;

Νοτοπούλου: Με ποιο σχέδιο ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός κ. Θεοχάρη;

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι βιαστική η απόφαση της κυβέρνησης

Για άνοιγμα του τουρισμού δίχως σχέδιο κατηγορεί τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου. Σε ανακοίνωσή της αφού επισημαίνει ότι «η βιώσιμη και υγειονομικά ασφαλής επανεκκίνηση του τουρισμού είναι εθνική προτεραιότητα» προσθέτει: «Ωστόσο, η κυβέρνηση ανοίγει τον τουρισμό και πάλι χωρίς σχέδιο: επιμένει να πειραματίζεται ανέμελα εις βάρος της δημόσιας υγείας υπονομεύοντας ταυτόχρονα το τουριστικό μας προϊόν».

«Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ως την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα την 14η Μαΐου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη και αναμένεται το περίφημο "πείραμα" της Ολλανδίας» σημειώνει η κ. Νοτοπούλου, η οποία καταγγέλλει «παλινωδίες, τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, έλλειψη στρατηγικής και αξιοπιστίας», όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ και ρωτά τον υπουργό Τουρισμού:

«Πού είναι τα φετινά πρωτόκολλα; Πού είναι οι διμερείς συμφωνίες; Ποια είναι η δήθεν υγειονομική θωράκιση; Πάλι θα ανοίξουν με τον αποτυχημένο αλγόριθμο EVA; Πότε θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό; Πώς θα στηριχθούν οι επιχειρηματίες; Με ποιο σχέδιο ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός, κ. Θεοχάρη;»