Σε συγκεντρώσεις καλεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Σε διαδηλώσεις στα Προπύλαια καλεί με ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 11:00 και στις 17:00, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωσή της η νεολαία του κόμματος χαρακτηρίζει “τριτοκοσμική” και “ξοφλημένη” την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι “η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή”.

“Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, που κλείνει με τη φράση: “Να τους κάνουμε παρελθόν!”.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που απάντησε με την εξής ανακοίνωση:

“Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει”.

Λακωνικά απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ: "Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού", σχολίασε.

Η ένταση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μεταφέρθηκε και στη Βουλή, καθώς έντονη αντιπαράθεση είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νταβλούρος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης ζήτησε την άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας και την ανάληψη των ευθυνών από τους εμπνευστές της. "Σημειώνουμε μόνο ότι η ατζέντα, η φρασεολογία, η εμφυλιοπολεμική λογική και η διχαστική πολιτική που εμπεριέχονται σε αυτή την ανακοίνωση, είναι πρωτοφανής σε όλη την πολιτική μας ιστορία και καταδεικνύει, πέραν των άλλων, το ποιος εργάζεται για να αναπτύσσεται η πιο μισαλλόδοξη ακροδεξιά στη χώρα μας", υπογράμμισε.

Απαντώντας, ο κ. Νταβλούρος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή. "Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε", τόνισε.

Τη συζήτηση επιχείρησε να σταματήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Βιρβιδάκης, καθώς ήταν άσχετη με το αντικείμενο της Επιτροπής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που επέμενε να απαντήσει σε όσα είπε ο κ. Νταβλούρος. "Το δικαίωμα για να αστυνομοκρατεί έχει μόνο ο κ. Νταβλούρος; Ντροπή σας γιατί διευθύνετε τη συζήτηση", διαμαρτυρήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Βιρβιδάκη να απαντά σε έντονο ύφος: "Ο καθένας έχει την ιστορία του και δεν σας επιτρέπω να μιλάτε με αυτό το ύφος".