ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τη μυστική τριμερή με Τουρκία-Γερμανία

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τη μυστική τριμερή με Τουρκία-Γερμανία

Αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αποκάλυψη της συνάντησης από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ «δυο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία». Προσθέτει δε, ότι «το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρωτουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό».

«Ωστόσο» επισημαίνει «σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση, για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ». Καταλήγοντας αναφέρει, ότι «δεν γνωρίζουμε αν κρύβεται, επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ, όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...