Σφοδρή αντιπαράθεση Πέτσα-ΣΥΡΙΖΑ για το «παρακράτος»

Σφοδρή αντιπαράθεση Πέτσα-ΣΥΡΙΖΑ για το «παρακράτος»

Υψηλοί τόνοι και αλληλοκατηγορίες

Σε υψηλούς τόνους και με εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσε η συνομιλία που ηχογράφησε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προκάλεσε σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να αποπέμψει από το κόμμα τον κ. Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του «παρακράτους» επί κυβερνήσεως του. Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα από το Μεσολόγγι είπε:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει για απόπειρα αντιπερισπασμού τον κ. Πέτσα για την υπόθεση της χρηματοδότησης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προκαλεί την κυβέρνηση να διευρύνει το κατηγορητήριο στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και να συμπεριλάβει τον Νίκο Παππά.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει μάταια τους αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεχαστούν οι ευθύνες του για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως «αντί η κυβέρνηση να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του κ. Παππά, μπορεί κάλλιστα να κάνει η ίδια, αυτό που προσπαθεί να της επιβάλλει ο κ. Σαμαράς. Να διευρύνει το κατηγορητήριο, να τον συμπεριλάβει σε αυτό και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

«Εκτός εάν φοβάται κάτι για τον κ. Σαμαρά και τις εκκρεμότητές του, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επωμισθεί. Γιατί αυτός, όντως, δύσκολα διαγράφεται...», συμπληρώνει.