Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ότι χρειαστεί»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ότι χρειαστεί»

Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα – Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με το βλέμμα στραμμένο στο προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις και την ένταση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές Έβρου.

Κατά την έξοδο του από τον Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προχώρησε σε δηλώσεις και ξεκαθάρισε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να διαφυλαχθούν τα σύνορα της χώρας.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε σε έντονο ύφος: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...