ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης – Καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για «παραδικαστικό»;

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης – Καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για «παραδικαστικό»;

Απάντηση της κύκλων της Κουμουνδούρου στις δηλώσεις Πέτσα για την μήνυση Μιωνή

Στην αντεπίθεση πέρασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, επιβεβαιώνει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Πέτσας σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Παπαγγελόπουλου, ότι ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία και συζητούσαν για «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις», ανέφερε ότι «η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής».

Απαντώντας, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν, ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν, ότι το σκάνδαλο Novartis είναι δήθεν σκευωρία, ειδικά μετά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων που επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας, όσα έχουν πει για δωροδοκία υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί τώρα να πιαστεί από τον κ. Μιωνή». Προσθέτουν δε, ότι «εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά».

«Διότι» συμπληρώνουν «ο κ. Μιωνή παραδέχθηκε πριν από λίγο ότι «το αδιανόητο» κατά τον κ. Πέτσα συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: Ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για "παραδικαστικό". Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να ψάχνει δήθεν παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, για να διασωθούν. Οι μόνες παρεμβάσεις που υπάρχουν, είναι αυτές που επιχειρούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis μέσα από μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής».

Παρακαλούμε περιμένετε ...