ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στα νησιά

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στα νησιά

«40.000 αιτήσεις εγκλωβισμένων στα νησιά μπαίνουν στο ψυγείο»

Στην κυβέρνηση αποδίδει το Κίνημα Αλλαγής την πλήρη ευθύνη για την «έκρυθμη κατάσταση» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την πληθώρα των προσφύγων -μεταναστών ζητώντας άμεσα την αποσυμφόρησή τους.

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση εξαπάτησε τους νησιώτες και συνεχίζει να το κάνει. Εξήγγειλε αποσυμφόρηση. Από το φθινόπωρο είχαμε προειδοποιήσει πως κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί».

Καταγγέλλει ότι 40.000 αιτήσεις εγκλωβισμένων στα νησιά μπαίνουν στο «ψυγείο» και δημιουργούνται συνθήκες έντασης που μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη στα νησιά. Για να προληφθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Και επιτέλους να ακούσει το βασικό αίτημα των νησιωτών και όλων των λογικών ανθρώπων. Αποσυμφόρηση τώρα».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, εξετάζονται «μόνο τις αιτήσεις όσων εισήλθαν στα νησιά το 2020 και υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται για να παρουσιάσουν με αλχημείες γρήγορες αποφάσεις και κάποιες δεκάδες επιστροφές στην Τουρκία για την τηλεόραση».