Χρυσοχοΐδης: Έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει «το δικαίωμα του τσιμεντόλιθου»

Χρυσοχοΐδης: Έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει «το δικαίωμα του τσιμεντόλιθου»

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε κάμερες στις επιχειρήσεις και αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ στο «10» της Όλγας Τρέμη και αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα με επίκεντρο την αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις στο Κουκάκι ενώ προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες εκ μέρους του Υπουργείου, οι οποίες πρόκειται σύντομα να νομοθετηθούν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Οι πιο σημαντικές καταλήψεις έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχει καμία βεντέτα. Δεν πρέπει να αφήνουμε τις καταλήψεις να κακοφορμίζουν. Δεν είχαν μωρομάνες μέσα όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν τσιμεντόλιθους και δολοφονικά όπλα. Η δική μου η πεποίθηση είναι ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας που υπήρξε εδώ και χρόνια. Υπήρχαν μέλη συμμορίας που είχαν συλληφθεί 200 φορές, δικάστηκαν 200 φορές και αφέθηκαν. Έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο. Υπάρχει το δικαίωμα στη Ματρόζου. Υπάρχει το δικαίωμα στο στυλιάρι στην ΑΣΟΕΕ και το δικαίωμα της μολότοφ στα Εξάρχεια. Δεν μπορεί να είναι στόχος ο αστυνομικός. Ο εργαζόμενος που παίρνει 800-1000 ευρώ και πρέπει να σκοτωθεί.»

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, προανήγγειλε δύο νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της Αστυνομίας αλλά και στη μεγαλύτερη διαφάνεια στις επιχειρήσεις.

Ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα χρησιμοποιεί κάμερες σε κάθε επιχείρησή της ώστε να καταγράφονται τα πάντα και «το οπτικοακουστικό υλικό θα φυλάσσεται πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως υπογράμμισε.

Επίσης τόνισε ότι έρχεται νέα διάταξη που θα επιτρέπει στον Συνήγορο του Πολίτη να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα όταν καταγγέλεται και αποδεικνύεται κατόπιν έρευνας, περιστατικό αστυνομικής βίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...