Κουκάκι: Επιχείρηση της Αστυνομίας μετά την ανακατάληψη κτιρίων από τους αντιεξουσιαστές

Κουκάκι: Επιχείρηση της Αστυνομίας μετά την ανακατάληψη κτιρίων από τους αντιεξουσιαστές

Προσαγωγές αλληλέγγυων έξω από τα κτίρια και επιχείρηση εισβολής της Αστυνομίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Για την ανακατάληψη των δυο κτιρίων ανάρτησαν και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις.

Επί τόπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια ενώ προχώρησαν και σε 9 -μέχρι στιγμής- προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία, καθώς μόλις μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Η κατάσταση εκτονώθηκε για κάποια ώρα ωστόσο δεν έληξε καθώς οι καταληψίες παρέμεναν στα κτίρια.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησε η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της Ματρόζου για την απομάκρυνση των καταληψιών.

Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς σύμφωνα με την αστυνομία έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.