Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τις εκκενωμένες καταλήψεις στο Κουκάκι

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τις εκκενωμένες καταλήψεις στο Κουκάκι

Ομάδα ατόμων εισήλθε στα κτίρια επί της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21- Προσαγωγές από την Αστυνομία

Σε ανακατάληψη της κατάληψης επί της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ομάδα ατόμων, όπως γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξωτερικά των κτιρίων υπάρχει πλήθος αλληλέγγυων ατόμων για συμπαράσταση ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές κάποιων εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, μετά από επεισοδιακή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., εκκενώθηκαν τρία υπο κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Γκρεμίζουμε τείχη οδεύοντας προς την ελευθερία

Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος.

Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες.

Οι στεγαστικές καταλήψεις είναι μια λογική απάντηση στον παραλογισμό ενός οικονομικού συστήματος που διατηρεί με την βία ανθρώπους σε σκατότρυπες, δρόμους και στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ίδια ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άδεια και παρατημένα κτήρια. Σε μια ασφυκτική μητρόπολη που έχει πνιγεί στο τσιμέντο και τους χώρους κατανάλωσης, οι καταλήψεις αποτελούν χώρους κοινωνικοποίησης χωρίς θεσμικό και οικονομικό έλεγχο, χώροι που οι άνθρωποι μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους στην βάση της αλληλεγγύης και του σεβασμού, έξω από τα κυρίαρχα πρότυπα.

Και όσοι προτρέξουν να διαμαρτυρηθούν για τους απλήρωτους λογαριασμούς των καταλήψεων, καλό θα ήταν να σωπάσουν και να αναλογιστούν λιγάκι όλα όσα τους έχουν κλέψει οι κρατικές και διεθνείς οικονομικές πολιτικές, όλους εκείνους τους απλήρωτους λογαριασμούς κομμάτων, εργοστασίων και φυσικά τα εκατομμύρια ευρώ στους μπάτσους. Σε μια συνθήκη που καίγονται τα δάση, η υγεία καταρρέει και η ήδη άθλια εκπαίδευση αιμορραγεί, το κράτος επιλέγει να προσλάβει 1500 μπάτσους με επιπλέον χρήματα για εξοπλισμό. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να προστατέψουν το τομάρι τους και τις επενδύσεις των φίλων τους από μια επερχόμενη εξέγερση.

Από την άλλη η ελληνική αστυνομία και τα ΜΜΕ, το σύστημα αστικής προπαγάνδας, βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης μετά την τελευταία επιχείρηση στο Κουκάκι. Ακόμα δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι υψηλού κύρους δημοσιογράφοι και πολιτικοί και η ίδια η αντιτρομοκρατική καταδίκασαν χωρίς ούτε μία απόδειξη μια "αθώα ελληνική οικογένεια". Γιατί αυτό θα κλονίσει την κοινωνική εμπιστοσύνη στα θεμέλια του αστικού συστήματος και θα δώσει χώρο σε εμάς να πούμε ακόμα μια φορά πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Παρόλαυτα μεταξύ τους ξέρουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει πρέφα και έτσι ετοιμάζουν-κατασκευάζουν τους επόμενους ενόχους αφού ούτε τρίχα δεν θα βρουν από τους γιους των γειτόνων μας. Dna και αποτυπώματα και οτιδήποτε βρεθεί σε ανοιχτές καταλήψεις δεν αποτελούν κανένα στοιχείο ενοχής. Όλα αυτά γίνονται για να εμφυτέψουν φόβο και τρομοκρατία στα μυαλά των ανθρώπων σχετικά με τις καταλήψεις και τον αναρχικό/αντιεξουστικό χώρο.

Η κατάληψη όλων των αναγκαίων πόρων, παραγωγικών δυνάμεων, χώρων και εντέλει της ίδιας μας της ζωής είναι ο μονόδρομος για τους αγώνες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων και οι μικρές μας καταλήψεις προεικονίζουν αυτό το ευτυχές μέλλον».