Γερουλάνος για ΚΙΝΑΛ: Ο χώρος μου είναι αυτός και θα μείνω εδώ και θα παλέψω

Γερουλάνος για ΚΙΝΑΛ: Ο χώρος μου είναι αυτός και θα μείνω εδώ και θα παλέψω

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ώρα, μοιάζει να κάνει τα λάθη τα δικά μας του παρελθόντος»

«Δεν ξέρω τι διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη, ούτε μ' απασχολεί πολύ αυτόν τον καιρό, διότι αυτό το οποίο βλέπω εγώ είναι μία πολύ μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας για μια διαφορετική πολιτική πρόταση, που θα πάει απέναντι σε αυτά τα οποία σήμερα εκτελεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μία τέτοια πρόταση δεν βλέπω ούτε από το ΚΙΝΑΛ, ούτε βέβαια από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Αθήνα είσαι εσύ» και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς, εάν συζητά το ενδεχόμενο μετακίνησής του από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Ο χώρος μου είναι αυτός και θα μείνω εδώ και θα παλέψω, διότι πιστεύω ότι είναι ένας χώρος που έχει προσφέρει πολλά και έχει προσφέρει ένα πολύ καθαρό όραμα για την Ελλάδα, για το πώς πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του κράτους και το πώς πρέπει να αλλάξει η οικονομική δομή του κράτους, απλώς αυτό το όραμα πρέπει να επικαιροποιηθεί για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, μια δουλειά την οποία οφείλουμε να κάνουμε και πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, αλλά θέλει δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ώρα, μοιάζει να κάνει τα λάθη τα δικά μας του παρελθόντος και να επικεντρώνεται περισσότερο στο να μαζέψει στελέχη, παρά να εκφράσει ένα διαφορετικό όραμα για τη χώρα».

«Είναι πολύ σημαντικό να ανασκουμπωθούμε, να κάνουμε τη δουλειά που χρειάζεται, ώστε να παρουσιάσουμε ένα όραμα το οποίο θα πάει απέναντι σε μια ουσιαστικά ελαφριά συνέχεια των μνημονίων, όπως βλέπουμε σήμερα από την κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο αυτό το όραμα για τη χώρα, όπως είναι απαραίτητο και για την Ευρώπη και θα χρειαστεί σωστούς ανθρώπους και θα χρειαστεί ανθρώπους που δεν είναι γαζωμένοι στις καρέκλες τους για να το δώσουν αυτό το όραμα», ανέφερε.

Σχετικά με το πρόσωπο που εκτιμά ως κατάλληλο να προταθεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας γυναίκα, προοδευτική, με καλές επαφές στο εξωτερικό, ένα σύμβολο μιας αλλαγής η οποία νομίζω θα δείξει ότι ξεκινά μια επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά από όλα αυτά τα οποία περάσαμε τον τελευταίο καιρό, ένα σύμβολο ότι θέλουμε να δούμε κι εμείς τα πράγματα αλλιώς. Αυτό είναι το προφίλ του ανθρώπου που πιστεύω ότι είναι ώρα να αναδείξουμε και σαν χώρα και σαν πολιτικό σύστημα».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τόνισε: «Χρειάζεται ένα αρραγές μέτωπο εσωτερικό κι ένα αρραγές μέτωπο της Ευρώπης με πάρα πολύ ξεκάθαρα μηνύματα ότι τίποτε από όλα αυτά τα οποία λέει η Τουρκία δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ούτως ώστε να πάρει το μήνυμά της και να ασχοληθεί με κάτι άλλο».

Ο κ. Γερουλάνος είναι ένας από τους ομιλητές σε εκδήλωση με τίτλο «Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες συνθήκες: Αντιπροσώπευση, Αρμοδιότητες, Αποκέντρωση, Συμμετοχικές Διαδικασίες, Ανάπτυξη» που διοργανώνει αύριο, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη το ΑΠΘ. «Στο πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα η αποσυγκέντρωση της εξουσίας είναι κομβική», επισήμανε ο κ. Γερουλάνος.