Δήμαρχος Παρισιού σε Τσίπρα: Έκανες τη δουλειά για την Ελλάδα, σε θαυμάζουμε γι’ αυτό

Δήμαρχος Παρισιού σε Τσίπρα: Έκανες τη δουλειά για την Ελλάδα, σε θαυμάζουμε γι’ αυτό

Εγκάρδια συνομιλία με την Anne Hidalgo είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό είχε σήμερα, τελευταία μέρα της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Έκανες τη δουλειά για την Ελλάδα, σε θαυμάζουμε γι αυτό, αποτελείς ένα παράδειγμα για την Ευρώπη" τόνισε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η Δήμαρχος Παρισιού απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο γραφείο της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Ινταλγκό συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπων, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στη δήμαρχο (η οποία στηρίζεται από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους) καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου στο δήμο του Παρισιού, όπου θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την Γαλλία.

«Συνάντησα τη Δήμαρχο Anne Hidalgo στην οποία έδωσα συγχαρητήρια τόσο για το έργο της για τον οικολογικό μετασχηματισμό της πόλης του Παρισιού, όσο και για τις προσπάθειές της για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στη γαλλική πρωτεύουσα», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε «σε πρωτοβουλίες για τη διεθνή συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στην Ευρώπη».