Κόντρα Σιμόπουλου – Νοτοπούλου για την νεαρή τσιγγάνα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Κόντρα Σιμόπουλου – Νοτοπούλου για την νεαρή τσιγγάνα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ο διαδικτυακός «πόλεμος»

Κόντρα στο διαδίκτυο ξέσπασε μεταξύ του Στράτου Σιμόπουλου και της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του κ. Σιμόπουλου, για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης όπου ήταν μια φωτογραφία, η οποία απεικονίζει νεαρή τσιγγανοπούλα, που παρελαύνει με το σωματείο των Ρομά, να ποζάρει ως ροκ σταρ στους φωτογράφους.

Στην ανάρτηση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνιστά στους διοργανωτές της παρέλασης να είναι πιο προσεκτικοί και να θέτουν αυστηρότερα κριτήρια για την επιλογή των συμμετεχόντων.

Η αντίδραση της Κατερίνας Νοτοπούλου: Ακροδεξιό παραλήρημα από βουλευτή της ΝΔ

Για ακροδεξιό παραλήρημα από τον βουλευτή της ΝΔ έκανε λόγο η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου,

Σε δήλωσή της αναφέρει: «Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου "Η ΑΓΑΠΗ" βρήκε να στοχοποιήσει ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα.

Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να "πιστοποιήσει" τον ισχυρισμό του. Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του κ. Σιμόπουλου.

Δε μας είπε ο "άριστος" στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμόπουλος, ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του. Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής;

Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της».

Ο Στράτος Σιμόπουλος, απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου, με νέα ανάρτηση δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες.

«Η κ. Νοτοπούλου διέκρινε ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα στην άποψη μου να επιλέγονται οι σύλλογοι οι οποίοι παρευλαύνουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη «ανάλογα με το ειδικό τους βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης» (υπάρχει σχετικό μου σχόλιο). Επίσης της φρεσκάρω τη μνήμη με δύο φωτογραφίες μου, σχετικά πρόσφατες, μήπως φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη για το δικό της παραλήρημα εναντίον μου. Φυσικά, που τέτοια ευθιξία», σημειώνει ο κ. Σιμόπουλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...