«Οι Έλληνες μπορεί να εγκαταλειφθούν από τις ΗΠΑ όπως οι Κούρδοι»

«Οι Έλληνες μπορεί να εγκαταλειφθούν από τις ΗΠΑ όπως οι Κούρδοι»

Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ προειδοποιεί την Αθήνα για τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον

Προειδοποίηση στην Ελλάδα εν μέσω έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας στη Συρία και της προκλητικότητας της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ότι μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με τους Κούρδους, να εγκαταλειφθεί δηλαδή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έστειλε με συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Vladimir Chizhov.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών», ο κ. Chizhov αναφερόμενος στους Κούρδους της Συρίας, είπε ότι «εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει, ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να τους "πετάξουν"». Και συνέχισε λέγοντας, ότι «από εδώ. από τη Ρόδο, προειδοποιώ προσωπικά τους Έλληνες σχετικά, να σκεφτούν αν τους περιμένει παρόμοια μοίρα».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των Ελλάδας και ΗΠΑ, είπε ότι «νομίζω ότι είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους, για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω, ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη όσον αφορά το μέλλον».

1
σχόλιο
  1. avatar andreas

    ατυχέσατατο το σχόλιο του Κύριου "ξέρω εγω τι" της Ρωσίας, πρώτα μας εναντιώθηκαν στο θέμα των σκοπίων, εδώ και χρόνια, μετά πήραν ξεκάθαρα την θέση των Τούρκων σε όλα τα θέματα που έχουμε προστριβές με του γείτονες και τώρα μας δίνουν και συμμβουλές, τι υποκρισία. Επίσης ξεχνάει ότι εδώ δεν είναι Συρία, δεν θα έχουμε την ίδια τύση με τους Κούρδους εμείς έχουμε οργανωμένο, ισχυρό και τακτικό στρατό, θα το μετανιωσουν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους αν τα βάλουν μαζί μας, έχουμε υπολογίσημη ισχύς πυρός όσο και αν θέλουν να πείσουν για το αντίθετο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...