Τσίπρας: Η πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία, δεν οδηγεί πουθενά

Τσίπρας: Η πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία, δεν οδηγεί πουθενά

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές στον Alpha

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές, παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σρόιτερ, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην αδράνεια-όπως την χαρακτήρισε- της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι διστάζει και ακολουθεί μία πολιτική κατευνασμού, που πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Αντιθέτως, υπάρχει ο κίνδυνος να αποχαλινώσει την άλλη πλευρά. Εμείς καταφέραμε με την Τουρκία να έχουμε τη συμφωνία με την ΕΕ για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και φτάσαμε πολύ κοντά σε πιθανή λύση του Κυπριακού.

Πρέπει να διεκδικήσουμε με διπλωματικούς όρους, να εφαρμοστεί το κεκτημένο του Ιούνη, που είναι οι κυρώσεις».

«Η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο»

Μιλώντας για την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο» και ότι παρέδωσαν στην κυβέρνηση μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό.

«Πέρασε απο την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών απο τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Τώρα συνειδητοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα όμως δεν δίστασαν να καταργήσουν το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άνοιξαν μία φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «άνοιξαν μια φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο και όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται. Πρόκειται για κυβερνητικό ρεβανσισμό, παράλληλα με δειλία», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους.