ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί άμεσα η φωτογραφική διάταξη για τους καναλάρχες

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί άμεσα η φωτογραφική διάταξη για τους καναλάρχες

Για διευκόλυνση της περαιτέρω υπερσυγκέντρωσης στα ΜΜΕ, κάνει λόγο ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής

«Να αποσυρθεί άμεσα φωτογραφική διάταξη για τους καναλάρχες», ζητεί ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

«Ο κ. Γεωργιάδης στο «Αναπτυξιακό» Πολυνομοσχέδιο με τον ευφάνταστο τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα» τροποποιεί τον ν.4339/2015 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες. Με το εμβόλιμο άρθρο 158, που δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση, εξαιρούνται μορφές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ από την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου», καταγγέλλει ο Μάριος Κάτσης και υπογραμμίζει ότι ο ν. 4339/2015 «πολεμήθηκε λυσσαλέα από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Κάτσης εκτιμά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι εφεξής θα εξαιρούνται ιδιοκτήτες και μέτοχοι καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών, εταιριών διανομής, καθώς και εκδότες, από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.

«Το ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από την Κυβέρνηση είναι πού αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια: Μήπως στοχεύει να διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ ώστε να παρακάμπτονται οι κανόνες ανταγωνισμού; Μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής; Μήπως λύνει τα χέρια στους καναλάρχες ώστε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ΜΜΕ, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από εταιρείες που δεν γνωρίζουμε τη μετοχική τους σύνθεση και με χρήματα αδιαφανούς προέλευσης;», επισημαίνει ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Γεωργιάδη ότι «ξεπληρώνουν γραμμάτια στα ΜΜΕ και τη διαπλοκή που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθουν στην εξουσία, νομοθετώντας κατά παραγγελία τους».

«Πίσω από τις διατάξεις… κρύβεται ο «Κουμπάρος»», τονίζει ο βουλευτής και προσθέτει: «Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία το καθεστώς αδιαφάνειας και ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, στο οποίο μόνο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει τάξη.Τους καλούμε άμεσα να αποσύρουν τη διάταξη που στρέφεται κατάφορα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».