Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Στο Βόρειο Αιγαίο πέρασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες από την περασμένη Δευτέρα

Σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι του Σαββάτου, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης αυτής σύσκεψης, θα τεθούν στο τραπέζι οι προτάσεις και τα μέτρα προς υλοποίηση, τα οποία είχαν συζητηθεί και στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.