Πέτσας: Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Πέτσας: Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις κινήσεις μετά το σεισμό

Την διαβεβαίωση ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων μετά τον σεισμό που έπληξε την Αττική, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, περίπου μία ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές. Από ζημιές έχουν αναφερθεί οι πτώσεις μιας παλαιάς κατοικίας στη Δραπετσώνα και ενός ακατοίκητου σπιτιού στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει σοβάδες από προσόψεις κτιρίων σε Μοναστηράκι, Αιγάλεω και Δραπετσώνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο γραφείο του και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Σε ετοιμότητα όπως είπε, βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί. Ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του, λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.