Εθνικές εκλογές 2019: Πώς εκπροσωπείται ο χώρος του αθλητισμού στη Βουλή

Εθνικές εκλογές 2019: Πώς εκπροσωπείται ο χώρος του αθλητισμού στη Βουλή

Ποια ονόματα τα κατάφεραν, ποιοι έμειναν εκτός

Ιδιαίτερα δύσκολος αποδείχθηκε ο αγώνας για την είσοδο στη Βουλή, για πρόσωπα που προέρχονται ή συνδέονται με το χώρο του αθλητισμού και τα οποία ζήτησαν τη ψήφο του ελληνικού λαού, στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Κάποιοι πέτυχαν την πολυπόθητη νίκη και εκλέγονται βουλευτές ενώ κάποιοι άλλοι τέθηκαν νοκ-άουτ.

Στους νικητές, περιλαμβάνονται ο Βασίλης Κικίλιας που εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών, συγκεντρώνοντας 37.924 ψήφους ενώ η Άννα Καραμανλή παραμένει στη Βουλή, καθώς εκλέχθηκε στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Με το ΜέΡΑ25 στον Νότιο Τομέα Αθηνών, πέτυχε την είσοδό της στη Βουλή η πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Σοφία Σακοράφα, πρωταθλήτρια ακοντισμού, με 6.652 ψήφους.

Η πλευρά των «ηττημένων» από την εκλογική διαδικασία, έχει περισσότερα πρόσωπα. Δεν μπόρεσαν να εκλεγούν με τη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου ενώ εκτός Βουλής έμειναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υφ. Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης όπως και ο Σταύρος Κοντονής, καθώς χάθηκε η έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο.

Δεν εκλέχθηκε στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κωνσταντινέας ενώ ανάλογη τύχη είχε και ο Στιβ Γιατζόγλου, καθώς η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή.

Τέλος, ο Κυριάκος Κυριάκος, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέχθηκε στην Α’ Θεσσαλονίκης, ομοίως και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη που ήταν υποψήφια στη Β' Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.