Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Οι εκπλήξεις που έφερε η κάλπη και οι καραμπόλες που στοίχισαν τις έδρες σε πρωτοκλασάτα ονόματα

Εκπλήξεις επιφύλασσε η κάλπη για πολλά γνωστά πρόσωπα που τελικά όπως αποδείχθηκε δεν κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Συγκεκριμένα στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκο Ρωμανός αλλά και η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου.

Στην Ά Αθηνών, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Άγγελος Συρίγος, ενώ τελικά η Φωτεινή Πιπιλή που αρχικά φαινόταν ότι θα μείνει εκτός βουλής από μια... καραμπόλα που έδωσε στη ΝΔ μία ακόμα έδρα στην συγκεκριμένη περιφέρεια, εκλέγεται.

Από τον Σύριζα εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδρες με γνωστά ονόματα και στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε έξω από το Κοινοβούλιο την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καβαδία και τον Τέρενς Κουίκ που πάντως σημειώνει καλές αποδόσεις και είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του την καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει έξω και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Νίκο Τόσκα και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε στον Νότιο Τομέα καθώς η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκλέξει αρκετούς νέους υποψηφίους δημιουργώντας έτσι πρόβλημα σε γνωστά πρόσωπα που εκλέγονταν τα προηγούμενα χρόνια. Η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνουν έξω γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται επίσης η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης. Επίσης εκτός βουλής μένουν και οι «πρόθυμοι» να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην τότε κυβέρνηση, Σπύρος Δανέλλης (40ς στο Ηράκλειο) και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έρχεται 4η για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

Αυτός που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο νομό Χανίων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παύλος Πολάκης ο οποίος άφησε εκτός τον Γιώργο Σταθάκη.

Ποιοι εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια επικρατείας

Το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές 2019 της επιτρέπει να «στείλει» στην ελληνική βουλή, πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Συγκεκριμένα, εκλέγονται ο Παναγιώτης Πικραμμένος, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Παναγιώτης Θεωδορικάκος και ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το ψηφοδέλτιο επικρατείας εκλέγει 4 βουλευτές. Εκλέγεται ο Βασίλης Βασιλικός, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο πρώην δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης και από το επικρατείας του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

Σε ότι αφορά τα δύο νέα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή, εκλέγεται για την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος, ενώ το Μέρα25 του Γιάννη Βαρουφάκη, δεν εκλέγει κάποιον βουλευτή.

Πώς ψήφισαν οι Έλληνες ανά ηλικιακή ομάδα

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, το οποίο αφορά το πώς  ψήφισαν οι Έλληνες ανά ηλικιακή ομάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η singular Logic. Οι ηλικιακές ομάδες που επέλεξε, είναι αυτές των 17-34, 35-54 και 54+.

Στην ηλιακή ομάδα 17-34 στα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 36,8% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,6%. Ακολουθεί η ΜέΡΑ25 με 6%, το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 3,2%.

Στις ηλικίες 35-54 πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 40,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%, το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση με 4,4%, η ΜέΡΑ25 με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,2%.

Στις ηλικίες 55+ η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,8%, το ΚΙΝΑΛ με 10,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 3,3%, η Χρυσή Αυγή με 1,8%, η ΜέΡΑ 25 με 1,7%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...