Μυτιλήνη: Ανανέωση στην εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου

Μυτιλήνη: Ανανέωση στην εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου

Δυο νέα πρόσωπα μπαίνουν στη Βουλή

Ανανέωση (και ηλικιακή) στην εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τον 39χρονο Γιάννη Μπουρνού ενώ το ΚΚΕ την 31χρονη Μαρία Κομνηνάκα.

Ο κ. Μπουρνούς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος με την Δρ. Οικονομολόγο, Πινάρ Τσακίρογλου και σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών. Αργότερα απασχολήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικής πολιτικής. Είναι μέλος του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Νομού Λέσβου και συμμετέχει στο κίνημα για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Από το 2008 εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή αρχικά του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (2010-2016). Την περίοδο 2015-2018 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων.

Τον Μάιο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας του εμπιστεύθηκε τον κρίσιμο ρόλο του Προϊσταμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Η κ. Μαρία Κομνηνάκα είναι δικηγόρος. Επί χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Κίνημα Ειρήνης και είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Η Νέα Δημοκρατία ξαναστέλνει στη Βουλή τον και σήμερα βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπο Αθανασίου.